Bruksanvisning
Skjær bort svor og en del av fettet på skinken. Gni den inn med salt, pepper og knuste einerbær. La den ligge 1 time.
Stikk inn et steketermometer i skinkens tykkeste del. Pass på at det ikke støter mot benet.
Skrell og rens gulrøtter, purreløk, sellerirot og løk. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en gryte. Legg i skinken. Hell på buljong og mesteparten av vinen. Legg i krydderbunten.
Kok opp og skum av. La så skinken syde under lokk over svak varme til termometeret viser 75 C. Ta gryten av varmen og la skinken ligge i buljongen i ca 20 minutter før den skjæres opp.
Sil kraften og la den stå en stund slik at fettet stivner og kan fjernes.
Mål opp ca 8 dl og rør ut arrowrot med resten av vinen. Kok opp og visp ned jevningen. Smak til sausen.
Skjær opp skinken og server den med poteter, ananas og nektarinsalat samt saus.