Bruksanvisning
Flå hinnen av kjøttet, legg det i en stor gryte og hell på så mye vann at det såvidt dekker. Legg i rensede grønnsaker og krydder og hell rødvin i gryten.
La kjøttet surre under lokk ved svak varme til det er mørt, ca 1 1/2 time.
Ta kjøttet opp av kraften, tørk det, og legg det på rist med langpanne under. Pensle smør over.
Hell så mye kokekraft i pannen at bunnen er dekket. Sett kjøttet inn i ovnen ved 250 C i ca 15 min, til det er pent brunt.
Sil sjyen, jevne den eventuelt lett, og smak den til med fløte.
Potetkroketter: Kok poteter, mos dem. Rør en eggeplomme og en smørklatt i mosen, smak til med salt og pepper. Trill mosen til lange pølser, som skjæres i ca 5 cm lange stykker. Vend dem i egg og brødrasp, stek dem gylne i olje.
Server dyreryggen i skiver. Server den sammen med potetkroketter, sausen og lett søtet eplemos.