Bruksanvisning
Lag i stand fyllet. Bland presset hvitløk, sennepspulver, salt og pepper.
Legg steken på et flatt underlag og skjær ut lårbenet. Smør fyllet på og bind sammen steken.
Vask og rens løk og grønnsaker. Skrell eplet. Skjær alt i biter. legg dem i en smurt form.
Brun litt smør eller margarin i en jerngryte. Brun kjøttet pent brunt rundt det hele. Sett i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Hell buljongen rundt kjøttet.
Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kjøttet ved 175 C i ca 1 1/2 time eller til termometeret viser 80 C.
Ta kjøttet ut, dekk det til og la det hvile i ca 15 minutter. Sil sjyen og kok den inn så den får fyldig smak.
Fres finhakket sjalottløk blank i litt smør i en kjele. Spe med eddik og sjy. Ha i skrelt eple skåret i små terninger. Jevn sausen med arrowrot eller potetmel utrørt i kaldt vann. Smak godt til.
Skjær kjøttet i tynne skiver. Server med kokte eller stekte poteter, rosenkål eller savoikål, broccoli eller en annen lett kokt grønnsak.