Bruksanvisning
Krydre steken med salt og pepper. Fyll steken, der benet har sittet, med grovhakkede einerbær og svisker. Bind opp steken med hyssing slik at den får pen fasong.
Brun steken rundt det hele i en gryte. Ta steken opp av gryten.
Skrell gulrøtter, selleri og løk og skjær i små biter. Skyll og skjær purren i tynne skiver. Legg alle grønnsakene i gryten sammen med hvitløkfeddene. La det frese en stund under omrøring. Spe med buljong og rødvin.
La det koke opp og tilsett krydder, tomatpuré, sennep, worcestersaus, konjakk og tomatbåter. Legg i steken og øs den med kraften. Stek på svak varme under lokk i ca 1 1/2-2 timer. Bruk gjerne steketermometer som skal vise 77-80 C når kjøttet er ferdig. Øs steken noen ganger under stekingen. Spe med buljong.
Ta steken opp og la den hvile innpakket i folie i ca 10 minutter.
Sil sjyen. Kok den opp, ca 4 dl, visp inn crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sjyen kan om nødvendig jevnes med maisennamel.
Skjær opp steken og server med kokt ris eller poteter, kokte grønnsaker og rognebærsyltetøy eller -gelé.