Bruksanvisning
Fisken kan kokes hel, i stykker eller i skiver. Skivene holder formen bedre hvis fisken rundrenses. Koker du fisken hel kan du la skjellene være og fjerne skinnet etter koking.
Bland ingrediensene til kokelaken og la den koke 10-15 minutter. Beregn så mye vann at den såvidt dekker fisken. La den avkjøles hvis fisken er stor. Legg fisken på rist ned i laken og la den koke opp. Skum godt og la fisken trekke under lokk i 12-15 minutter. Er fisken i stykker eller skiver holder det med 8-10 minutter.
Fisken kan serveres både varm og kald.
Hvis fisken skal serveres kald avkjøles den i kraften. Skinnet trekkes eventuelt av og fisken pyntes med salatblad, dill og sitronbåter, agurk eller tomater. Serveres med kokte poteter, remulade, tartarsaus eller skarp saus.
Varm fisk serveres med kokte poteter, salat og en saus som passer til fisk.