Bruksanvisning
Rens, vask og tørk røyene godt. Dryss salt og pepper i buken og legg inn godt skyllet kryddergrønt og press litt sitronsaft over.
Smør doble ark aluminiumsfolie med smør og pakk inn en og en røye i folien.
Legg fiskepakkene på rist over rødglødende kull og grill 10-15 min på hver side, til fiskekjøttet løsner fra ryggbenet. Prøv med en spiss kniv hvis du er usikker.
La fisken hvile 10-15 minutter før servering. Server med kokte eller bakte poteter, agurksalat og rømme smakt til med litt kryddergrønt, sitron, salt, pepper og sukker.
Lag smøresausen ved først å finhakke løken, gylne den lett i litt av smøret. Hell på vin, reduser til det er nesten kokt inn. Tilsett kraft og fløte og reduser til halv mengde gjenstår. Pisk inn smøret i biter og smak til med salt og pepper. Sil opp ved servering.
Grillmarinaden blir best hvis du lar den blandes sammen i en foodprocessor.
Legg kjøtt evt. fisk i en pose og hell over marinaden. Legg til marinering 6-8 timer i romtemperatur, evt. natten over i kjøleskapet. Pensle med marinaden under grillingen. Stek over varm grill i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse på kjtt eller fisk.
Denne marinaden inneholder mye olje og egner seg ikke til å bruke som smakstilsetning i sauser.
Du er sikret et godt resultat når du griller fisken i aluminiumsfolie. Med denne grillmetoden bør du beregne lengre steketid enn ved vanlig grilling under folie. Det er en fordel ikke å bruke for stor fisk.