Bruksanvisning
Start med tomatkompotten. Ha grovhakket løk i en kjele med vann og smør. Dryss på litt salt og pepper. La det koke raskt inn til vannet har fordampet. Flå tomatene og fjern kjerner. Grovhakk tomatkjøttet og del oliven i to. Bland det med løken like før servering. Smak til.
Rens fiskene. Ta gjellene ut av hodet, men la hodet sitte på. Skyll og tørk fisken godt, og skjær et par skråsnitt i ryggen.
Bland mel, salt og pepper. Vend fiskene i det. Rist av det som er for mye. Stek fisken i smør som er blitt nøttebrunt i pannen, 4-5 minutter på hver side, til akkurat gjennomstekt. Ta dem opp og hold dem varme.
Lag sausen: Kok opp kraft sammen med grovhakket. Jevn med maisenna utrørt i en vannskvett. Tilsett en god fløteskvett og la det koke litt inn. Pisk eggeplommene sammen og spe med litt kokende kraft og fløte.
Ha alt tilbake i kjelen og la det bli akkurat godt varmt. Skal ikke koke. Smak til.