Bruksanvisning
Rens, vask og tørk røyene godt. Dryss salt og pepper i buken og legg inn godt skyllet kryddergrønt og press litt sitronsaft over.
Smør doble ark aluminiumsfolie med smør og pakk inn en og en røye inn i folien.
Legg fiskepakkene på rist over rødglødende kull og grill i 10-15 minutter på hver side, til fiskekjøttet løsner fra ryggbenet.
La fisken hvile 10-15 minutter før servering. Server med kokte eller bakte poteter, agurksalat og rømme smakt til med litt kryddergrønt, sitron, salt, pepper og sukker.
Smørsaus: Finhakk løken, gylne den lett i litt av smøret. Hell på vin, reduser til det nesten er kokt. Tilsett kraft og fløte og reduser til halve mengden gjenstår. Pisk inn smøret i biter og smak til med salt og pepper. Sil opp ved servering.
Grillmarinader:
Denne marinaden blir best om den kjøres sammen i en foodprocessor. Legg kjøtt evt. fisk i en pose og hell over marinaden. Legg til marinering 6-8 timer ved romtemperatur, evt. natten over i kjøleskap. Pensle med marinaden under grillingen. Stek over varm grill i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøtt/fisk.