Bruksanvisning
Fres presset hvitløk i olivenolje. Tilsett fløte og sennep og kok dette opp. Trekk kasserollen til side, og rør inn egget. Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
Smør blandingen på røyefiletene og bak dem i ovnen ved 200 C i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre. Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nymalt hvit pepper.
Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett oksekraft og kyllingkraft. Kok inn til ca 4 dl. Dersom sausen må jevnes, bruk maisennamel. Sausen skal ikke være for tykk. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Server røyene med krem, agurker og sjy.