Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kveite1 kg hodekål1 ss salt1 ss hel hvit pepper3-4 dl vann
Skjær kveiten i skiver og kålen i tynne båter. Kveite og kål legges lagvis i en kjele med salt og pepper mellom lagene. Vann helles over til slutt.La kjelen stå og småkoke til kålen er kokt, ca 15 minutter.Server med kokte poteter.
Dampet kveite
Gratinert kveite
Grillet kveite
Hvitvin- og urtedampet kveite
Kokt kveite
Kveite i kål
Kveite i safranfløte
Kveite i tomat
Kveite i urtesaus
Kveite med gressløksmør
Kveite med grønnsaker
Kveite med sennepsaus
Kveite på tomatmousse
Kveitefileter eller -skiver stekt i panne
Kveitegryte
Kveitesodd
Marinert kveiteskiver på grillen
Marinert ovnsstekt kveite
Ovnsbakt kveite med grønnsaker
Sitrongravet kveite på polynesisk vis
Stekt kveite
Stekt kveite med reker og kapers
Stekt kveite til fest
Urtegratinert kveite med salat