Bruksanvisning
Til marinert oliven, knus koriander- og fennikelfrø i en morter. Tilsett urter, hvitløk, vineddik og olje, og hell blandingen over olivenene i en liten bolle. Dekk til og la stå kjølig i opptil en uke.
Til marinert ost, del osten i passende biter, la skorpen være på. Legg bitene i en liten bolle. Bland oljen, vineddiken, pepperkorn, hvitløk og urter. Hel blandingen over osten. Dekk til og la stå i kjøleskap i optil 3 dager.
Til saltede mandler: Bland cajennepepper og havsalt i en bolle. Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek forsiktig mens du rører i ca 5 min., eller til mandlene er gylne over det hele.
Tilsett salatblandingen og rør godt sammen til mandlene er dekket av salt. Avkjøl mandlene og sett dem bort i en krukke med tett lokk i opptil en uke.
Server tapasrettene i små, lave skåler. Pynt osten med frisk estragon og dryss salt over mandlene, om nødvendig.
Hvis tapasrettene serveres med drink før middag, sett frem cocktailpinner til oliven og ost