Bruksanvisning
Skjær ut benet på steken, knekk det og legg det i kaldt vann, kok det langsomt opp, skum godt. Tilsett salt og hel hvitpepper. La det småkoke til en smakfull kraft til å spe steken med. Kok kraften dagen i forveien.
Skjær spekket til strimler. Spekk steken langs trevlene på kjøttet. Bruk spekkenål. Steken surres med skåldet hyssing.
Knus enerbær, bland dem med resten av krydderet og gni det godt inn rundt steken.
Brun steken godt rundt det hele i brunet smør. Legg den over på stekeristen som settes over stekepannen som er dekket med aluminiumsfolie i bunnen. Sett steken i ovnen ved 200 C i ca 1 1/2 time. Spe den etter hvert med varmt kraft og øl.
Skjær zucchini i tynne strimler og fres dem i smør, tilsett soppen når zucchinien begynner å mykne. Krydre med salt, malt hvitpepper og salvie.
Pisk opp sjyen i pannen med litt viltkraft, sil den. Skjær steken i tynne skiver og server den med sjy til.