Bruksanvisning
Skjær ut indrefileten på begge sider. Skjær løs kjøttet fra ribbenene på begge sider mot ryggbenet, skjær ut ryggbenet uten å lage hull i kjøttet.
Legg benene i en gryte og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La trekke i ca 1 time. Sil og mål kraften. Kok inn på sterk varme til 5 dl om nødvendig.
Lettstek baconstrimlene i eget fett. Tilsett løk og sopp og fres lett. Bland sammen med persille.
Forvarm stekovnen til 200 C. Brett ut kjøttet, skinnsiden ned, på benken og spe baconbandingen over kjøttet. Dryss med salt og pepper. Legg på de 2 små indrefiletene. Dekk fyllet med slagsiden. Prøv å beholde kjøttets opprinnelige form. Rull opp og bind med bomullshyssing.
Brun kjøttet på alle sider i smør. Dryss med salt og pepper. Stek til den er rosa, 60 C kjernetemperatur, ca 30-40 minutter. Øs kraft over kjøttet under steking.
La kjøttet hvile i 10 minutter. Skjær i skiver. Jevn sjyen med hvetemel utrørt i litt vann.
Til rådyrryggen serveres stekt sopp, kokte grønnsaker og poteter.