Bruksanvisning
Skjær kjøttet i store biter to-tre til hver person. Del grønnsakene i mindre biter. Brun kjøttet og så grønnsakene i smør blandet med baconfett. Tilsett krydder og la det hele få litt farge.
Dryss hvetemel over og rør om. Tilsett grønnsakbuljong til kjøtt og grønnsaker så vidt er dekket. Dekk med lokk og la det koke sakte i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
Ta kjøttet opp og sil av innholdet i gryten. Det bør være i overkant av 2 dl buljong. Kok denne opp og smak til med salt, pepper, roquefort og eventuelt noen flere einerbær. Legg kjøttet tilbake i gryten og hold det varmt.
Skrell eplene og del hvert eple i 6-8 båter. Skrell jordskokkene og del disse i 1 cm terninger. Varm et par skjeer olje i en riktig stor gryte og fres eplebåtene og terningene i denne. Tilsett sitronsaft og litt salt. La det så koke under lokk over svak varme. Rør om en gang iblant. Smak til med salt og pepper.
Ved servering legges raguen i en varm skål. Finhakket sjalottløk og persille drysses pent over. Server retten med den varme jordskokk-eplesautéen.