Bruksanvisning
Renskjær kjøttet for hinner. Skrell og skjær opp gulrøtter, løk og selleri.
Varm langpannen med smør i ovnen ved 175 C. Legg i grønnsakene. Brun dem i ovnen, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett krydder. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Sett inn steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.
Legg sadelen på grønnsakene. Stek i 1-1 1/2 time til kjøttet er 70-75 C, eller til det er lett rosa og kjøttsaften er klar.
Hell portvin over sadelen etter 30 minutter. Øs deretter steken 1-2 ganger under stekingen. Spe med buljong hvis det ser tørt ut. Ta ut kjøttet og hold det varmt under folie i 15 minutter. Sil stekesjyen. Mål opp sjy og buljong i en kjele.
Kok opp en jevning med arrowrot rørt ut i litt vann.
Smak til med gelé, eventuelt salt, pepper og portvin. Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt sitter på kanten av skivene. Legg kjøttet tilbake på sadelen slik at den ser hel ut.
Pynt med persille og soppfylte sjampinjonghatter. Eller kokte grønnsaker.
Server med hasselbackpoteter (se egen oppskrift under poteter), grønnsakgrateng eller kokte grønnsaker, sjysaus og gelé.