Bruksanvisning
Bland sukker og 3 dl vann i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp langsomt til sukkeret har oppløst seg. Gi det deretter et raskt oppkok.
Kok til temperaturen når 125 C på et sukkertermometer, eller til en dråpe sukkerlake som slippes opp i kaldt vann, blir til en hard kule. Ta laken av varmen. Den må ikke karamelliseres.
Sett kjelen i en bolle isvann og la den kjøles ned i 10 minutter.
Løs opp gelatinen i 1 ¼ dl varmt vann. Rør gelatin, vaniljeessens og rosenvann inn i sukkerlaken.
Smør en 15 cm bakeform lett med smør. Hell i halvparten av sukkerlaken, strø deretter nøttene på. Dekk med resten av laken og la den stå og kjølne. Når den har nådd romtemperatur, settes den i kjøleskapet i 24 timer.
Skjær den nå faste sukkerblandingen i firkantede biter. Sikt sammen melisen og maisennaen og trill bitene i den. La bitene ligge til tørk på et brett i 24 timer. Oppbevares i lufttett boks.
Dette søte godteriet var i hundrevis av år til stor glede for haremskvinnene. Server det gjerne sammen med kardemommekaffe.