Bruksanvisning
Hell risen opp i en bolle og dekk så vidt med lunkent vann. La den stå og trekke ca 1 time.
Fjern hinner og årer fra leveren og skjær den i tykke strimler. Skold mandlene og skyll korintene. Varm opp et par ss olje i en dyp panne eller en lav kasserolle og rist mandlene i oljen. Ta mandlene ut, tilsett mer olje og stek først leverstrimlene en liten stund for seg og deretter sammen med korintene.
Skold og flå tomatene, del dem i båter og ha dem så i blandingen i pannen. Tilsett først de grovhakkede mandlene og deretter 4 dl vann eller kraft. Kok opp og tilsett risen. Legg lokket på og la retten surre over svak varme til vannet er kokt inn.
Tilsett et par ss smør og rør forsiktig om med gaffel. Legg lokket på igjen og la risen få ytterligere 20-25 minutter ved 50 C i stekeovnen, slik at den blir helt mør.
Rør deretter lett om i rispilaffen, slik at riskornene slipper hverandre, og server med det samme.