Bruksanvisning
Skjær hodene av makrellen. Rundrens makrellen ved å trekke innvollene ut gjennom åpningen ved hodet. Kast innvollene. Pass på å ikke rive hull på makrellens ømtålige skinn.
Knekk ryggbeinet på makrellen og begynn å løsne kjøttet. Løsne fiskekjøttet ved å massere fisken med tomlene, trekk ut ryggbeinet og klem forsiktig ut kjøttet. Plukk ut små bein. Klem ut mesteparten av kjøttet, uten å skade det som sitter nærmest skinnet.
Varm opp olivenoljen i en tung stekepanne på svak varme og tilsett løk og hvitløk. La det surre i 10 minutter, til løken er myk.
Rør inn fiskekjøttet, valnøtter, rosiner, krydder og salt og pepper etter smak. La fyllet surre i 5 minutter til mens du rører kontinuerlig. Rør inn persillen og la det avkjøles.
Når fyllet er lunkent, legger du det inn i fiskeskinnet med en teskje. Dytt det så langt ned mot halen du kan, men la det være igjen 1 cm ved hodeenden. Sy fisken sammen i hodeenden med sterk tråd og stoppenål. Pass på at skinnet ikke blir revet i stykker.
Hell et 2,5 cm dypt lag olje i en stor gryte og varm forsiktig opp.
Dypp fisken først i det piskede egget, deretter i brødsmulene. Se til at det blir skikkelig dekket av egg og brød. Stek i olje, 5 minutter på hver side.
Skjær av den sammensnurpede enden av makrellen og kast den. Skjær fisken i skiver og server den varm eller kald med nyskårne sitronbåter.