Bruksanvisning
Krystallisert gresskar er svært populært i den østlige delen av Middelhavet, særlig i Tyrkia. Det kan brukes i bakst, men er også deilig som slikkeri. Bruk små gresskar.
Fjern skall og frø på gresskarskiven. Skjær fruktkjøttet i 1 cm tykke biter så lange som en finger.
Ha sukkeret i en stor, vid kjele sammen med 1 ½ dl vann. Kok langsomt opp under stadig omrøring, slik at sukkeret løses opp.
Legg gresskarbitene i ett lag. Surr dem forsiktig i sukkerlaken i 45 minutter. Rør hele tiden for å hindre gresskarbitene i å klistre seg sammen. Gresskaret skal være svært mørt og gjennomskinnelig.
Legg gresskarbitene på bakepapir på stekebrett. Pass på at bitene ikke berører hverandre. Sett stekeovnen på laveste temperatur, og la brettet med gresskar stå i ovnen i 10-12 timer.
Ta brettet ut av ovnen og la det stå og kjølne gresskarbitene blir nå sprø. De holder seg i lufttett emballasje i opp til 3 måneder.