Bruksanvisning
Legg hønen i en gryte og hell på så mye vann at det akkurat dekker. Kok opp, skum av og tilsett deretter sort og hvit pepper, laurbærblad, skrellet løk skåret i biter og rensede gulrøtter.
Støt safran sammen med 1 ts salt i en morter og ha dette i gryten. Smak til med salt. La hønen småkoke under lokk ca 2 timer. Det er tilstrekkelig til at hønen skal bli mør, hvis den ikke er for gammel.
Lag sausen ved å smelte smøret i en gryte. Rør i melet og spe med hønsekraft. Tilsett fløten. Smak sausen til med litt pepper. Støt safranen sammen med litt salt og ha dette i sausen, som så får koke noen minutter.
Rør i eggeplommen. Sausen må deretter ikke koke.
Del opp hønen og legg stykkene på et fat, eventuelt oppå rispilaffen, og hell sausen over.
Anrett tomatbåter omkring hønen og server retten straks.