Bruksanvisning
Rens fisken og skjær ut filetene, som deles opp i stykker på omtrent fyrstikkeskestørrelse. Rør sammen olivenolje, sitronsaft og pepper. Tilsett laurbærblad og finhakket hvitløk. La fisken trekke i denne marinaden i 5-6 timer.
Tre avvekslende fiskestykker, laurbærblad (som ikke skal spises, men bare gi retten krydret røyksmak), halve tomater og skiver av pepperfrukt der frøstokk og kjerner er fjernet, inn på et grillspidd som vendes over tregullglør eller i el- eller gassgrill til fisken er ferdig.
Grilltiden er fra 4-6 minutter, avhengig av fiskestykkenes størrelse. Pensle av og til med marinaden under grillingen.
Sausen røres sammen slik: Løkene grovhakkes og blandes med persille. Dette røres så inn i sitronsaft og olje.
Legg de ferdige spiddene på tallerkner, gjerne garnert med pilaff (se egen oppskrift), og hell sausen over.