Bruksanvisning
Varm oljen i en gryte, og ha i skiver av skrellet løk samt finhakket hvitløk, som bare må få ganske svak farge.
Skjær kjøttet i passe stykker og fres munnfull-stykkene gylne på alle sider i samme gryte. Flå tomatene. Det går fort og greit hvis man dypper dem i kokende vann. Skjær dem i båter og ha dem i gryten sammen med timian, laurbærbladet og ingefær. Legg på lokket og la tomatene surre til de er møre, 4-5 minutter.
Ha i så mye vann eller kraft at kjøttet nesten er dekket. La raguen stå og surre ca 15 minutter, smak til med salt og pepper og la det surre ferdig, i ytterligere 30-45 minutter.
Smelt imens smøret i en annen gryte. Fjern frøstokk og kjerner i pepperfruktene, skjær fruktene i strimler og surr dem møre i smøret, ca 20 minutter for ½ cm tykke strimler ved svak varme. Ha i litt mer smør hvis det ser tørt ut.
Ta kjøttet opp av sausen, som siles og blandes med ris og pepperfrukt. Legg blandingen i en haug på et stort halvdypt fat og lag en fordypning i midten hvor kjøttet anbringes. Hell resten av sausen over og server retten med det samme.