Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter melk
150 g sukker
1 ss usaltet smør
1 strimmel sitronskall, 7-8 cm langt
1 kanelstang
1 ½ liter vann
1 klype salt
150 g grøtris
3 eggeplommer
malt kanel
ristede mandler, hakket
Rispudding er Portugals festpudding, og den serveres over hele landet ved større anledninger. Denne utgaven, som krever 3 eggeplommer, er klassisk.
Hell melken i en kjele og ha i sukker, smør, sitronskall og kanelstang. Sett kjelen over middels til sterk varme og varm melkeblandingen til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen og la det trekke i 30 minutter.
Hell vann i en annen kjele og kok opp på sterk varme. Ha i salt og ris, skru ned på svak varme og kok risen i 15-20 minutter, til den er mør. Rør av og til under kokingen. Sil av risen.
Ha risen i melkeblandingen og sett kjelen på svak varme. Kok under stadig omrøring i 20-30 minutter, til det tykner. Ta kjelen av varmen og fjern sitronskall og kanelstangen.
Pisk eggeplommene i en bolle til det skummer. Pisk 1 ¼ dl av den varme melken inn i eggeplommene, og hell blandingen tilbake i kjelen. La det trekke på svært svak varme i ca 5 minutter mens du hele tiden rører.
Øs puddingen opp i dessertskåler. Dryss kanel og mandler over. Server puddingen romtemperert eller litt avkjølt.
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)
Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)
Broa - Portugisisk maismelbrød
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)
Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)
Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)
Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)
Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)
Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)
Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)
Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)
Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)
Krabbe i vogn (Santola no carro)
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)
Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)
Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)
Reker med karri (Gambas com caril)
Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)
Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)
Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)
Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)
Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)
Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)
Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)
Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)
Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)
Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)