Bruksanvisning
Legg svinekjøttet i en bolle som ikke er av aluminium. Ha vin, paprikapulver, laurbærblad, kryddernellik og 3 av hvitløkfeddene i bollen. Bland godt, legg på lokk og sett i kjøleskapet natten over.
Neste dag siler du av marinaden og tar vare på den. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.
Smelt 2 ss av smultet eller varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Arbeid i omganger: Brun kjøtterningene på alle sider i ca 5 minutter, til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem på et fat.
Smelt resten av smultet eller varm resten av oljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres i 8-10 minutter, til den er myk. Ha i resten av hvitløken og tomatene og la det surre i ca 5 minutter, til tomatene er myke. Rør av og til. Ha de brunede kjøtterningene i løkrøren sammen med resten av marinaden, legg på lokk, skru ned på svak varme og la det koke i ca 1 time, til svinekjøttet er mørt. Sjekk av og til om det er ferdig, og hell på mer vin hvis det begynner å se tørt ut.
Ha i skjellene og kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk, skru opp til sterk varme og la det koke i ca 5 minutter, til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke åpner seg.
Legg svinekjøtt og skjell på et varmt serveringsfat og dryss koriander og persille over. Server med en gang.