Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g klippfisk, bløtlagt
4 hardkokte egg uten skall
1 ¾ dl olivenolje
3 løk, hakket
3-5 hvitløkfedd, finhakket
1 ts paprikapulver
450 g kokte kikerter, avrent
1 ¼ dl hvitvinseddik
2 ½ dl hakket bladpersille
noen dråper piri-piri-saus (se egen oppskrift)
La klippfisken renne av, og ha fisken i en kjele med kaldt vann som dekker. Kok opp på middels varme og la det trekke i 10-15 minutter, til fisken er mør. La den renne godt av. Når den er avkjølt nok til at du kan ta i den, deler du den i flak og fjerner alt skinn og småbein. Sett til side.
Skjær tre av de hardkokte eggene i skiver, og hakk det siste egget. Sett til side.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og paprikapulver og fres i 2 minutter til, til hvitløken er blank. Ha i klippfisk, kikerter, eggeskivene, eddik, halvparten av persillen og piri-piri-saus, og stek under omrøring i noen minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt.
Legg fisken på et varmt fat og pynt med hakket egg, oliven og resten av persillen. Send olivenolje og eddik rundt bordet.
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)
Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)
Broa - Portugisisk maismelbrød
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)
Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)
Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)
Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)
Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)
Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)
Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)
Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)
Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)
Krabbe i vogn (Santola no carro)
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)
Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)
Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)
Reker med karri (Gambas com caril)
Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)
Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)
Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)
Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)
Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)
Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)
Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)
Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)
Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)
Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)