Flere resulteter finnes under oppskriften
12 middels store eller 16 små akkar, renset ½ dl olivenolje, pluss olje til å pensle med 225 g hakket løk 4 hvitløkfedd, finhakket 100 g hakket presunto eller prosciutto 100 g ferskt brødrasp ½ dl nypresset sitronsaft 6 ss bladpersille, hakket salt nymalt pepper 1 egg, lett vispet - ¾ dl olivenolje 3-4 ss nypresset sitronsaft 2 ss tørket oregano
La kroppen på akkarene være hele og hakk opp armene. Sett til side. Varm ca ½ dl olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i 8-10 minutter, til den er myk. Ha i hvitløk, skinke, akkararmer og brødrasp og stek i ca 2 minutter under stadig omrøring, til alt er blandet. Ha i sitronsaft, persille, salt og pepper. Bland i egget, ta av varmen og la blandingen bli kald. Tenn opp i grillen. Fyll akkarene med den avkjølte blandingen og lukk åpningen med tannpirkere. Sett akkarene på metallspidd - tre akkarer på hvert spidd. Pensle med olivenolje og dryss på salt og pepper. Grill akkarene i ca 3 minutter på hver side, til de får tydelige, lysebrune merker etter grillingen. Snu dem bare en gang. Rør sammen olivenolje, sitronsaft og oregano i en bolle. Når akkarene er ferdig, legger du dem på et varmt fat og øser olivenoljeblandingen over. Server med en gang.
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)
Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)
Broa - Portugisisk maismelbrød
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)
Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)
Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)
Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)
Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)
Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)
Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)
Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)
Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)
Krabbe i vogn (Santola no carro)
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)
Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)
Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)
Reker med karri (Gambas com caril)
Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)
Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)
Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)
Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)
Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)
Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)
Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)
Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)
Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)
Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)