Bruksanvisning
La agurkene ligge en halvtime i kaldt vann så eventuelt sand og jord får løse seg opp. Bytt vann og skrubb hver agurk lett med en myk børste. Skyll agurkene i et par rene vann. Legg dem på kjøkkenpapir så vannet renner godt av.
Bland salt og vann til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. Legg agurkene i. Laken må dekke godt. Legg en tallerken på til press, og la agurkene ligge i laken natten over.
Sil laken opp i en stor bolle. Legg agurkene på glass sammen med dillblomster.
Kok opp eddik, vann og sukker. Rør av og til så sukkeret løser seg opp. Bland den varme eddiken med den kalde saltlaken. La det bli kaldt. Hell laken over agurkene.
Kok opp laken 3-4 ganger med 3-4 dagers mellomrom. La laken bli kald hver gang før den helles over agurkene igjen. Bland eventuelt i litt benzoesurt natron siste gang laken kokes opp. Konserveringsmidlet vil gjøre agurkene mer holdbare. Benzoesurt natron får du kjøpt på apotek.