Bruksanvisning
Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i vannet. La oppløsningen stå tildekket på et lunt sted i 5 min, eller til det bobler på overflaten.
Lunk melk, smør, sukker og salt i en kjele.
Sikt 5 dl hvetemel i en stor bolle. Tilsett gjæroppløsningen, melkeblandingen og det piskede egget. Bland godt til en glatt røre. Tilsett nok av resten av melet til det blir en bløt deig. Ha deigen ut ut på lett melet bord. Kna i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Legg den i en stor bolle, lett oljet bolle og pensle deigoverflaten med olje. Dekk med plast og la deigen stå til heving på et lunt sted i 1 time eller til den er hevet ferdig.
Fyll: Rør smør og sukker hvitt. Bland inn mandler, tørrede frukter og cocktailbær
Slå ned deigen og kna den i 1 min. Kjevle den ut til et 25 x 45 cm rektangel. Fordel fyllet over det hele, unntatt 2 cm fra kanten. Rull sammen deigen. Form en ring med skjøten under. Forsegl endene med en blanding av eggeplomme og vann. Legg ringen på bakeplaten.
Klipp hakk med 4 cm mellomrom i ytterkanten av ringen. Snu de klippede stykkene litt til siden og trykk dem flate. Dekk med plast. La ringen etterheve på et lunt sted i 45 min eller til den er tilstrekkelig hevet. Pensle med eggeplomme- og vannblandingen. Stek i forvarmet ovn på 180 C i 20-25 min, eller til den er gjennomstekt.
Dekk med folie hvis den ser ut til å bli for brun. Ta den ut av ovnen og legg den på rist til avkjøling.
Glasur: Ingrediensene røres sammen til en glatt glasur. Hell den over kaken. Server eventuelt med ekstra cocktailbær.