Bruksanvisning
Lag kjøttfarsen: Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og potetmel og rør så det blandes godt inn i deigen. Spe med væsken litt etter litt. Rør eventuelt inn egget til slutt sammen med løken.
Form farsen med hendene til store eller små, jevne boller. Skyll hendene i vann av og til. Legg bollene på en spekefjøl som er skylt med vann.
Brun fettet i en stekepanne. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange av gangen. Rist på pannen slik at bollene blir brune over det hele. Reduser siden varmen og la dem ettersteke uten lokk og speing 3-5 minutter, lengst tid for store kjøttboller.
Sausen: Kok ut stekepannen med varmt vann. Hell sjyen i gryten, tilsett smuldret buljongterning. Rør ut melet med melk eller vann. Hell jevningen i under omrøring. La sausen koke i 3-4 minutter. Smak til med soya og fløte.
Legg eventuelt kjøttbollene i sausen.