Bruksanvisning
Varm melken lunken og løs opp gjæren i den. Ha melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og elt til en fast, smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Rør smør og sukker porøst, rør inn eggene, et om gangen, deretter mandler, krydder og rosiner. Bland dette i gjærdeigen. Rør deigen godt. Deigen skal nå bli ganske tykk. Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse igjen.
Smør formen godt. Hell deigen i formen. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse igjen.
Forvarm stekeovnen til 190 C. Pensle overflaten av deigen med egg. Stekes i ca 1 time til den er pent lysebrun. Et metallgrillspyd som stikkes i kaken skal være tørt når det trekkes ut. Da er kaken gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Glassering: legg 2-3 papirservietter oppå hverandre slik at brettene ligger likt.
Rør melis og sitronsaft til en tykk, glatt glasur. Bruk en stekespade som du dypper i varmt vann. Bre glasuren raskt og jevnt over serviettstabelen.
Nå trenger du hjelp til å løfte den glasserte servietten over kulichen. La servietten henge naturlig ned. La glasuren stivne. Det er viktig at glasuren er tykk slik at den stivner fort og ikke drypper av servietten. Pynt glasuren.
Ved servering begynner du å skjære fra toppen. Skjær i runde skiver. Bruk den øverste skalken som lokk for å hindre at resten av kaken tørker ut. Sett den glasserte servietten på toppen igjen.