Bruksanvisning
Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland melsortene. Pisk gjæroppløsningen sammen med halvparten av melblandingen til en glatt, tynn deig. La så deigen stå og heve tildekket, på et lunt, men ikke for varmt sted.
Tilsett deretter eggeplommene, salt, sukker, melk som skal være fingervarm hvis man bruker boghvete, og smeltet smør samt resten av melet. Rør omhyggelig til deigen er jevn og tyktflytende. Sett den til ny heving, denne gangen i ca 30 minutter.
Rør deretter i stivpiskede eggehviter. Ha litt fett i pannen og stek små kaker med diameter 8-10 cm. Pannekakene serveres helst direkte fra pannen.
Pannekakene blir spesielt sprø hvis man bruker boghvete. De får navn etter fyllet man bruker til dem smelteost, kaviar med rømme, marinert sild, fisk, krydret kjøttfarse etc.
Hvis man bruker bare hvetemel skal deigen heve bare èn gang!