Bruksanvisning
Se over kikertene og kast steiner og stygge erter. Skyll kikertene grundig og legg dem i en bolle med vann som dekker godt. La ertene ligge i bløt i kjøleskapet natten over.
Neste dag lar du kikertene renne av og legger dem i kjele. Ha i svineribbe og hell på kaldt vann slik at det dekker. Kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og skum av. La det småkoke i ca 1 time, til det nesten er mørt. Ha i grønne bønner, gresskar, pærer og mangold og kok i 10 minutter.
Varm olivenolje på middels varme i en stekepanne med høye kanter. Ha i mandler, brød og hvitløk og stek i ca 5 minutter, til brødet er gyllent. Vend på det av og til. Ta opp brød, mandler og hvitløk med hullsleiv og ha det i en morter. Støt det til mos, ha i eddik og bland godt. Nå har du laget en picada.
Ha løken i den oljen som er igjen i pannen og fres i 10-12 minutter, til løken er blekgyllen. Rør inn paprikapulveret og deretter tomatene. La det frese i 10 minutter, slik at tomatene blir myke. Deretter har du i safran og kraft og blander godt.
Ha picada om tomatblandingen i suppen, og la den småkoke på svak varme i 10 minutter, slik at smakene blandes. Smak til med krydder.
Øs suppen opp i varme suppeboller og server med en gang.