Bruksanvisning
Skjær kjøttet i små stykker. Vend dem i en blanding av mel, salt og pepper.
Stek kjøttet i smør i ca 5 minutter, ved ikke for sterk varme. Ta kjøttet opp av pannen og stek løken i resten av smøret. Tilsett paprika og spe med kraften. Rør godt til det tykner.
Tilsett tomatpuré og potetene som er skåret i skiver. La det hele koke ca 30 minutter til potetene er helt kokt ut. Vi kan nå sile sausen, men det er ikke nødvendig.
Ha kjøttet i sausen og la retten koke til kjøttet er mørt.
Syltet slangeagurk: Rør saltet ut i vannet. Skjær agurken i tykke skiver og legg dem i saltlaken i 48 timer. Ta dem opp og skyll dem i vann. Tørk dem godt. Legg dem i en krukke. Kok eddiken med krydder og avkjøl. Hell laken over agurkene.
Server tsjekkiske gulasjen med syltet slangeagurk, salat og poteter eller ris.