Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
For å få surost kokte man opp surmelk og silte den gjennom et klede. Deretter rørte man inn litt fløte, salt og karve.Osten ble brukt uten tilsetting.
Eggost (Vest-Agder)
Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Eggost fra Gyland (Vest-Agder)
Gammelost (Vestfold)
Gome (Vest-Agder)
Gomme med egg (Rogaland)
Gommi (Telemark)
Jenteost (Vest-Agder)
Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)
Karveost (Akershus)
Kjesmus (Nord-Trøndelag)
Kjysel (Møre og Romsdal)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Kokost (Buskerud)
Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)
Lausmataost (Sogn og Fjordane)
Løpsoll (Sør-Trøndelag)
Mjølkost (Sogn og Fjordane)
Myk hvitost (Østfold)
Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)
Ostebiff (Oslo)
Ostegomme fra Vefsn (Nordland)
Ostepinner (Svalbard)
Ostesoll (Hedmark)
Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)
Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)
Primsoll (Hordaland)
Pultost (Akershus)
Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Saupost (Sogn og Fjordane)
Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skjørost fra Dovre (Oppland)
Stabekks ostekake (Akershus)
Surost (Hedmark)
Surost (Sogn og Fjordane)
Søtost (Aust-Agder)
Søtost (Hordaland)
Søtprim (Møre og Romsdal)