Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Kok opp 5 liter nysilt melk og bland med 1 liter surmelk. La det få et oppkok. Øs osten opp i en treform med hull i, kledd med et klede.Når osten er kald og fast kan den hvelves ut.Skiver av mjølkost er gode med smør og sukker.
Eggost (Vest-Agder)
Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Eggost fra Gyland (Vest-Agder)
Gammelost (Vestfold)
Gome (Vest-Agder)
Gomme med egg (Rogaland)
Gommi (Telemark)
Jenteost (Vest-Agder)
Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)
Karveost (Akershus)
Kjesmus (Nord-Trøndelag)
Kjysel (Møre og Romsdal)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Kokost (Buskerud)
Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)
Lausmataost (Sogn og Fjordane)
Løpsoll (Sør-Trøndelag)
Mjølkost (Sogn og Fjordane)
Myk hvitost (Østfold)
Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)
Ostebiff (Oslo)
Ostegomme fra Vefsn (Nordland)
Ostepinner (Svalbard)
Ostesoll (Hedmark)
Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)
Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)
Primsoll (Hordaland)
Pultost (Akershus)
Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Saupost (Sogn og Fjordane)
Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skjørost fra Dovre (Oppland)
Stabekks ostekake (Akershus)
Surost (Hedmark)
Surost (Sogn og Fjordane)
Søtost (Aust-Agder)
Søtost (Hordaland)
Søtprim (Møre og Romsdal)