Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Her kokte man opp saupet og silte det gjennom et klede. Deretter rørte man salt og karve i massen.Dette var en god og skarp ost som ble brukt på maten, eller spist sammen med smør og poteter som en selvstendig rett.
Eggost (Vest-Agder)
Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Eggost fra Gyland (Vest-Agder)
Gammelost (Vestfold)
Gome (Vest-Agder)
Gomme med egg (Rogaland)
Gommi (Telemark)
Jenteost (Vest-Agder)
Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)
Karveost (Akershus)
Kjesmus (Nord-Trøndelag)
Kjysel (Møre og Romsdal)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Kokost (Buskerud)
Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)
Lausmataost (Sogn og Fjordane)
Løpsoll (Sør-Trøndelag)
Mjølkost (Sogn og Fjordane)
Myk hvitost (Østfold)
Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)
Ostebiff (Oslo)
Ostegomme fra Vefsn (Nordland)
Ostepinner (Svalbard)
Ostesoll (Hedmark)
Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)
Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)
Primsoll (Hordaland)
Pultost (Akershus)
Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Saupost (Sogn og Fjordane)
Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skjørost fra Dovre (Oppland)
Stabekks ostekake (Akershus)
Surost (Hedmark)
Surost (Sogn og Fjordane)
Søtost (Aust-Agder)
Søtost (Hordaland)
Søtprim (Møre og Romsdal)