Bruksanvisning
Ha kjeksene i en plastpose og kjevle over med kjevle slik at de blir finmalt. Bland inn sukker, kanel og smør og bland godt. Hell kjeksblandingen i formen og trykk den jevn ut. Bruk en kakeform på ca 26 cm i diameter.
Splitt vaniljestengene til fyllet og skrap ut frøene. Rør ost, sukker, vaniljefrø og sitronsaft til en glatt masse. Tilsett et egg av gangen under kraftig visping. Bre massen utover bunnen og stek kaken videre til ostemassen har stivnet:
I stekeovn ved 180 C - 10 min. for bare bunnen
I stekeovn ved 120 C - 20 min. for hele kaken.
Mens ostekaken stivner i ovnen lages rømmelokket. Splitt vaniljestangen og ta ut frøene. Bland rømme, sukker og vaniljefrø sammen og la det trekke mens ostekaken står i ovnen.
Øs rømmeblandingen over kaken straks den er ferdig og la den stå videre i ovnen ca 2 minutter. Avkjøl kaken. Server med en god bærsaus til.