Flere resulteter finnes under oppskriften
10 liter søt melk10 egg1 liter sur melk2-3 kopper sukker
Kok melken. Pisk eggene, surmelken og sukkeret. Kokes på svak varme til massen er gyllen brun. Skjæres i skiver når det er kaldt.
Eggost (Vest-Agder)
Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Eggost fra Gyland (Vest-Agder)
Gammelost (Vestfold)
Gome (Vest-Agder)
Gomme med egg (Rogaland)
Gommi (Telemark)
Jenteost (Vest-Agder)
Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)
Karveost (Akershus)
Kjesmus (Nord-Trøndelag)
Kjysel (Møre og Romsdal)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Kokost (Buskerud)
Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)
Lausmataost (Sogn og Fjordane)
Løpsoll (Sør-Trøndelag)
Mjølkost (Sogn og Fjordane)
Myk hvitost (Østfold)
Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)
Ostebiff (Oslo)
Ostegomme fra Vefsn (Nordland)
Ostepinner (Svalbard)
Ostesoll (Hedmark)
Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)
Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)
Primsoll (Hordaland)
Pultost (Akershus)
Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Saupost (Sogn og Fjordane)
Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skjørost fra Dovre (Oppland)
Stabekks ostekake (Akershus)
Surost (Hedmark)
Surost (Sogn og Fjordane)
Søtost (Aust-Agder)
Søtost (Hordaland)
Søtprim (Møre og Romsdal)