Bruksanvisning
Fjern innmaten. Gni inn gåsen med salt og sitronpepper både inn- og utvendig. Del fuglen slik at brystkjøttet skjæres ut i to hele fileter. Skjær av lårkjøttet men la bena sitte på fuglen.
Smelt matfett og brun kjøttet rundt det hele. Legg det i en gryte. Krydre med rosmarin.
Skyll og ta ut kjernene i chiliene. Skjær i strimler. Legg chilien i gryten. Spe med sider. La det småkoke i 40-50 minutter. Skrell eplene og skjær i terninger. Tilsett eplebitene i gryten når det gjenstår ca 15 minutter av koketiden.
Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Bland sjyen med epler og chili til en jevn saus. Hell tilbake i gryten og tilsett créme fraiche. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i sausen. Varmes opp.
Serveres med ris og salat.