Bruksanvisning
Legg gåselårene i en kjele og slå over kaldt vann. Vannet skal så vidt dekke lårene.
Kok opp, og skum av urenheter. Tilsett krydder, løk og saften fra 1 sitron. Kok i 30 minutter.
Mens lårene koker, skreller du grønnsakene og deler dem i skiver. Etter 30 minutter har du grønnsakene i og lar alt koke til kjøttet er mørt.
Sil av kraften, og sorter kjøtt og grønnsaker. Fortsett å koke inn kraften til den har fått en kraftig smak.
Så kan du begynne på sausen. Lag en jevning av smør og mel. Spe med varm kraft. Kok sausen i 10 minutter og tilsett crème fraîche. Smak til med nykvernet pepper og muskat. Salt hvis nødvendig.
Tilsett til slutt hakket løpstikke.
Ta gåselårene og plukk disse fri for skinn og bein. Legg kjøttet i sausen sammen med de sorterte grønnsakene. Server frikasseen med ris eller kokte poteter.