Bruksanvisning
Tørk gåsen godt og fyll den med terninger av loffen og to skrelte epler.
Legg gåsen på rist over langpannen og sett den i ovnen ved 200 C i 30 minutter.
Hell fra det smeltede fettet og fjern fyllet. Dette skal ikke brukes, for da blir fyllet for fett.
Hakk gåsens innmat sammen med skinken, eller kjør det en gang gjennom kjøttkvern. Bland det med eggeplommer og godt med krydder. Skrell 4 epler og skjær dem i tynne snitter. Bland dem i farsen.
Fyll farsen i gåsen og lukk hullet med en grillnål. Gni gåsen med salt og legg den på risten. Stek den i 4 timer ved 160 C.
Skrell resten av eplene og stikk ut kjernehusene. Stek eplene lysebrune og møre i en gryte. Ta gryten av varmen og hell Calvados over og tenn på. Hold eplene varme.
Hell sjyen fra gåsen. Skum av fettet og jevn sjyen med maisennamel.
Skjær gåsen opp ved bordet. Server eplene, sausen og poteter drysset med persille ved siden av.