Bruksanvisning
Del klippfisken i store biter. Legg dem i en stor bolle og hell på rikelig med kaldt vann. Bløtlegg fisken i 24 timer, skift vann et par ganger.
Sil bløtevannet av fisken. Løsne skinnet med en skarp kniv og dra det av. Fjern alle ben, bruk en liten, spiss flattang. Del fisken i store terninger.
Skrell og hakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Rør ut tomatpureen i 1 1/2 dl vann.
Varm olivenoljen i en stor tykkbunnet kasserolle på middels varme og fres løken til den er blank og myk. Tilsett tomatene og la dem frese med i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og vann, vin, korinter, hvitløk og pinjekjerner og la det hele koke opp.
Ha fisken i kasserollen og rør om. Demp varmen og kok det hele på svak varme i ca 45 minutter, eller til sausen er tykk. Skulle sausen bli for tykk, tilsett litt vann.
Skyll i mellomtiden mynten og grovhakk bladene. Smak til gryten med pepper og litt salt om nødvendig. Dryss på mynten og server klippfiskgryten rykende varm med kokte poteter, ris eller brød til.