Bruksanvisning
Velg en skalldyrsort, reker og blåskjell kan eventuelt blandes. Ta da halvparten av hver.
Tin dypfryste reker, rens dem. Del eventuelt store reker. Kok gjerne skallet sammen med dillstilker i litt vann i ca 10 min. Sil kraften og bruk den i stuingen.
Hell kraften av blåskjellene, ta vare på den. Skjær eventuelt krepsehaler eller krabbekjøtt i mindre biter.
Visp ut melet i kald væske (vann, kraft eller fløte) i et kokekar. Tilsett resten av væsken, eventuelt buljongterning, fløte og fett. Kok opp under omrøring og la sausen koke på svak varme i 3-4 minutter. Smak eventuelt til med salt, litt nymalt pepper og friskpresset sitron. Legg i skalldyr og hakket dill. La det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige.
Server stuingen som fyll i omelett, krustader vol-au-vent eller paiskall eller på ristet brød som varmt smørbrød.