Bruksanvisning
Vask eplene, tørk dem og skjær toppen av hvert av dem. Fjern kjernehuset og litt av innmaten ved hjelp av en kjernehusutstikker.
Kok ertene i ca 30 minutter i så mye vann at det dekker. Det skulle være tilstrekkelig til å få dem møre. Surr den grovhakkede løken i 40 g smør. Ta den opp av pannen og sett den til side. Vend kjøttet i resten av smøret, tilsett mer om nødvendig, til det får farge. Sett deretter kjøttet til avkjøling.
Bland kjøtt, erter og løk og smak farsen til med krydder. Fyll farsen i eplene og legg toppen på igjen. La eplene steke i en ildfast form i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.
Ha eddik, vann, sukker og smør i en gryte og kok blandingen opp på middels sterk varme. Ta epleformen ut av stekeovnen når det har gått ca 15 minutter, løft litt på lokkene og drypp over eplene med blandingen fra gryten. Sett lokket på igjen og la eplene bake ferdig i stekeovnen.
Server retten direkte fra formen med resten av dressingen til.