Bruksanvisning
Trim kjøttet og skjær det i biter. Mariner det i løksaft eller finrevet løk og safran fra den ene dagen til den andre, gjerne i kjøleskapet. Bollen bør være omhyggelig tildekket.
Krydre kjøttet med salt og pepper og tre bitene inn på 4 grillspidd, som så anbringes over trekullglør eller annen grill. Det er vanskelig å oppgi eksakt grilltid, men mellom 10-15 minutter kan være et passende utgangspunkt.
Kok risen mør, rør den sammen med smøret og eggeplommene og la den dampkoke under tettsittende lokk i 10-15 minutter, eventuelt på rist for at varmen ikke skal bli for sterk. Server risen til spiddene med lammekjøtt.
Til denne retten hører egentlige det iranske krydderet sumak. Det er imidlertid ikke å oppdrive på våre breddegrader, og det er ikke noe krydder som kan brukes i stedet. Men retten er likevel meget velsmakende uten dette originale krydderet.