Bruksanvisning
Iransk kokekunst er like mangfoldig, interessant, opprinnelig og skiftende som mønstrene i de berømte persiske teppene.
Ris er for iranerne hva spaghetti er for italienerne, pariserloff og pommes frites for franskmennene og poteter for nordmenn.
Fåre- og lammekjøtt stør øverst på iranernes matliste. Så følger okse- og kalvekjøtt. Svinekjøtt spises ikke. Landets offisielle relgion er som kjent islam.
Ris og fårekjøtt preger altså det iranske kjøkken, men det gjør også yoghurt, grønnsaker, løk, hvitløk, sterke krydder og krydderurter.
I Iran produseres og drikkes en del øl, men kanskje særlig vin drikkes ved hovedmåltidet. Blant sterkere drikker bør man først og fremst nevne arak, som er risbrennevin.
Iranerne drikker lite kaffe, men sin chai te kan de neppe tenke seg å unnvære