Bruksanvisning
Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene av lårene. Skyll og tørk fuglen.
Smuldre loffen i en bolle. Hell på fløten og la det svelle. Bland i tyttebærsyltetøy, salt og krydder. Fyll fuglen med loffblandingen og sy den sammen med en bomullstråd.
Smelt smøret i en ildfast form eller en liten langpanne. Legg fuglen i formen med brystet opp og pensle den over det hele med smøret. Brun fuglen i ovnen ved 175 C i ca 20 minutter, og øs av og til med fløtesjyen.
Ta ut fuglen og hold den varm under aluminiumsfolie.
Sil fløtesjyen til sausen og kok ut formen med litt vann og ha det i sjyen. Rør ut hvetemelet med kalldt vann og ha jevningen i sjyen. Smak til med madeira, salt og pepper om det trengs.
Skjær opp fuglen og server den med sausen, råstekte poteter, gelé og rosenkål.