Bruksanvisning
Bind opp den ferdig flådde fuglen.
Vask og del grønnsakene til marinaden. Bland grønnsaker, vin, vann og krydder. La marinaden få et raskt oppkok. Avkjøl. Legg fuglen i en passende kjele. Slå over marinaden og la den marinere i 1 døgn på et kjølig sted. Hvis ikke marinaden dekker fuglen, så snu den en gang imellom. Ta fuglen ut av marinaden og tørk den godt.
Bind tynne spekkskiver rundt brystet på fuglen og brun den godt i stor stekepanne. Krydre med salt og pepper.
Legg fuglen i en kjele og slå over kraften. Legg på lokk og la kjelen få et oppkok før du setter den i stekeovn forvarmet til 180 C.
Breser i ca 1 1/2 time eller til fuglen er mør. Ta fuglen ut og hold den varm.
Sausen lager du ved å blande breseringskraften med ferdig brun saus og rømme. Kok til smak og konsistens er slik du ønsker det. Vil du ha en tykkere saus, kan du jevne med litt maisenna utrørt i fløte.
Skjær brystet i pene skiver, og lårene i stykker. Server med poteter og gode grønnsaker. Rørte tyttebær, rips eller rognebærgelé smaker godt til.