Bruksanvisning
Legg flådd og vasket fugl i en romslig kjele. Fyll over med vann til alt er godt dekket. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydderiene og kok ca 1 1/2 time.
Ta fuglen opp og sil kraften. Rens og vask røttene og kutt dem i litt store biter. Ha fugl og grønnsaker tilbake i kraften og kok til alt er mørt.
Sil av kraften igjen hold grønnsakene varme mens du lager sausen. Avkjøl fuglen såpass at du kan plukke den fri for bein.
Lag sausen. Kok inn kraften slik at den får en kraftig smak.
Smelt smøret i en gryte og fres løken til den blir blank. Rør inn hvetemelet og spe med varm kraft. Kok sausen i 15 minutter. Tilsett rikelig med hakket persille. Ha fuglekjøttet i sausen slik at det blir varmt. Smak til med salt og hvit pepper.
Server med varme rotgrønnsaker og kokte poteter.