Bruksanvisning
Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene i lårbena. Skyll og tørk den.
Skjær ut brystkjøttet til to skinnfrie stykker. Lag et langsgående snitt i hvert stykke. Fyll geitosten i snittene og ha på salt og pepper. Skjær løs lårene. Kok vingene og skroget med litt vann til kraft.
Varm opp matfettet i en stekepanne og brun bryststykkene på hver side.
Tin butterdeigplaten og kjevle ut 2 av dem til de er 20 x 26 cm. Legg dem på en stekeplate, kledt med bakepapir. Legg tiurbrystene på og pensle kanten med sammenvispet egg.
Kjevle ut de 2 gjenstående platene til samme størrelse som de foregående. Legg dem som lokk på bryststykkene. Trykk til kantene og skjær bort overflødig deig. Pensle med egg. Stek stykkene nederst i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter. Senk varmen til 125 C og stek ytterligere i ca 20 minutter.
Skrell kålrot, poteter og gulrøtter. Skjær dem i terninger. Skyll purre, squash og paprika. Ta kjernene ut av paprikaen, skjær den og squashen i terninger. Strimle purren. Fres kålrot, gulrot og poteter i oljen i en stor stekepanne en liten stund. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek ytterligere til alle ingrediensene er myke, men fremdeles spenstige. Krydre med timian, salt og pepper og eventuelt soya.
Bland buljongen og fløten i en kjele. Jevn sausen med melet utrørt i litt vann. Smak eventuelt til med salt og pepper, tilsett soya.
Server tiuren med grønnsakraguen, sausen og gjerne syltede kantareller.